diumenge, 3 d’abril del 2016

Apis mellifera. Abella

 Apis mellifera. Abella.
 Les abelles formen part del nostre paisatge i crec que cal recordar la seua importància amb la pol·linització de les espècies vegetals .
 És un insecte molt estudiat pel seu aprofitament, per l'estracció de mel i pol·len i també com hem dit abans per la pol·linització de les espècies vegetals i en especial aquelles  espècies   conreades. Hi trobem moltes subespècies.
 És una de les espècies d'animals  on l'organització social  és més important.
 La distribució de les tasques dintre del rusc depenent de l'edat , el sexe o el rang social fa que desenvolupen una tasca o una altra i això fa  que  la vida de l'arna funcione, i tothom té el seu paper dintre del rusc.


Abella amb les potetes plenes de pol·len


Les larves són alimentades amb jaleia reial fins al tercer dia,  és clau l'alimentació a partir del   tercer dia , si continuen l'alimentació amb jaleia reial esdevindrà una reina, si al tercer dia es canvia l'alimentació a pol·len esdevindrà una obrera. En el cas que siga una obrera, depenent de l'edat tindrà una funció dintre l'arna, ventilació, l'alimetació de les larves i finalment les més velles eixiran del rus per recollir pol.len i nectar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada